EN 81-28 – 8 saker våra kunder ville veta

Frågor och svar från SafeLines webinarium om EN 81-28 med vår Technical Commercial Manager

Den uppdaterade EN 81-28-standarden väcker många frågor från våra kunder. Här nedan har vi samlat en lista med alla de frågor som dök upp under SafeLines webinarium om EN 81-28, lett av vår Technical Commerical Manager Nico Machiels. Läs hans svar på våra kunders frågor nedan. Har du några andra frågor om nya EN 81-28? Tveka inte att kontakta oss.


Klicka här för att se hela SafeLines webinarium om EN 81-281. Är det krav på flera enheter för initiering av larm?


– Det beror på situationen. Normativet uttrycker att du måste en enhet för initiering av larm var helst det finns risk för inlåsning/att fastna. Det är helt klart så att man behöver en enhet inuti korgen och en i gropen, då då man inte har någon kontroll över hissen därifrån. I vissa fall behöver du även enhet på stannplan om det våningsplanet endast har hissen som en utgång, för i det fallet hissen stannar medan man befinner sig på det våningsplanet.2. Har SafeLine en lösning för fyra talenheter i ett paket?


– Ja, vi har lösningar som passar i princip alla olika situationer. Kontakta oss på SafeLine så hjäper vi dig välja ut en optimal lösning.3. Hur testas ingångssignalen för larmsystemet?


– Enligt EN 81-28 behövs inget test av ingång/larmknapp, vilket vi på SafeLine ser som en risk för att systemet kanske inte fungerar korrekt med många möjliga konsekvenser. Vi har därför implementerat en funktion för test av larmknapp i vårt SafeLine SL6-system, dvs. en talenhet med knapp som kan självtesta sig genom en integrerad magnetisk spole. 4. När det förinspelade röstmeddelandet spelas upp för mottagaren, är passagerarens mikrofon aktiverad då?


– Nej, mikrofonen aktiveras endast när tvåvägskommunikation är etablerad.5. Hur kan mottagaren validera att ett samtal är avslutat?


– Genom att trycka på knappen för #. SafeLine-enheten kommer sedan att validera att samtalet gått igenom och avsluta kommunikationen.6. Utöver genom att ringa upp programmerade nummer, kan vi kommunicera medan underhåll utförs?


– I vårt SafeLine SL6-system finns en integrerad intercom-funktion. Vi erbjuder även andra produkter som tillhandahåller intercom-lösningar.7. Kan man ersätta en existerande hisstelefon med en SafeLine-enhet utan omdragning av kablar?


– Ja, vi har ersättningsenheter och anslutningskit för flera existerande system så att du kan installera en SafeLine-enhet mycket enkelt och snabbt.8. Kommer SLCC vara inkluderat i molntjänsten ORION?


– Ja, alla funktioner från SafeLine Call Centre kommer finnas tillgängliga i ORION så småningom.

 
 

Share: